ONTWIKKELINGSPROCES

 

Geneesmiddelen en vaccins tot bij de mens brengen

Belangrijke geneesmiddelen en vaccins tot bij de mens brengen, overal ter wereld, via wetenschappelijk onderzoek van topniveau: dit is de kern van wat we doen.

De nieuwe en innovatieve geneesmiddelen die we ontwikkelen, onze vaccins die ziekten helpen te voorkomen, ook het werk in onze laboratoria, dienen allemaal hetzelfde doel: levens verbeteren, vaak ook levens redden. Het is een voortdurende bezorgdheid, die al onze medewerkers delen, en die ervoor zorgt dat MSD koploper is in de identificatie en ontwikkeling van nieuwe manieren om ziekten te voorkomen en te behandelen.

Onze onderzoekers leveren werk van wereldniveau. We maken uitsluitend gebruik van state-of-the-art technologieën. En we focussen constant op wetenschappelijke excellentie. Vandaag blijkt dit uit ons onderzoek naar een brede waaier van therapeutische categorieën: cardiovasculaire ziekten, infectieziekten, vaccins, kanker, neurologie en gynaecologie. Voortdurend breiden we onze activiteiten en knowhow uit naar nieuwe domeinen. De biologische therapieën zijn daarvan een voorbeeld.

Klinische ontwikkeling in België

MSD voert momenteel heel wat studies uit in België. Over het algemeen is de regelgevende omgeving gunstig voor klinische studies. Op dit moment (midden 2011) werkt MSD samen met meer dan 450 klinische onderzoekers en in meer dan 60 studies naar geneesmiddelen in de late ontwikkelingsfase. Bovendien, en ook dankzij de samenwerking met artsen die zelf aan onderzoek doen en ontwikkelingsstudies opzetten, wordt ongeveer 80 % van de allereerst klinische studies van nieuwe compound (first in human studies) van MSD in België uitgevoerd.

​Wist je dat?

De ontwikkeling van geneesmiddelen is een lang en moeilijk proces?
Alles begint met het onderzoek naar de oorzaken van een ziekte of aandoening. Als een veelbelovende molecule wordt geïdentificeerd, doorloopt ze jarenlang testen en moet ze door de regelgevende overheden worden goedgekeurd voordat ze op de markt kan worden gebracht. Slechts een heel klein deel van de moleculen die worden onderzocht, zal uiteindelijk het zware proces van onderzoek, ontwikkeling en tests overleven en het tot geneesmiddel schoppen.